پیدا کردن لپ تاپ متناسب با نیازهایمان میتواند یک چالش بزرگ باشد. شرکتهای سازنده لپتاپها دائما در حال بهروز کردن لپ تاپها و اضافه کردن تکنولوژیهای مختلف به آنها هستند. به علاوه، بسته به این که نیاز شما چه چیزی هست، لپ تاپ های مختلفی در بازار موجودند. پس اگه برای انتخاب لپ تاپ سردرگم شدهاید، حتما نکات زیر را بخوانید.
- سیستم عامل (operating system)
قبل از اینکه برای خرید لپ تاپ اقدام کنید، لازم است تا با سیستم عامل های موجود آشنا بشوید. برای این کار باید ببینید از چه نرم افزارهایی قرار است استفاده کنید و چک کنید که آن نرم افزارها روی کدوم سیستم عامل بهتر اجرا میشوند.
- Windows: اگه قرار است از نرم افزارهای مایکروسافت مثل access یا excel استفاده کنید، این سیستم عامل بهترین گزینه است. از لحاظ بصری ساده و جذاب و برای کارهای اداری و تحصیل مناسب است.
- MacOS: این سیستم عامل محصول شرکت اپل و کمی مبتدیتر از ویندوز است اما برای کاربران قوی امکان انجام چند کار به طور همزمان را فراهم کرده است. این سیستم عامل کاملاً با سخت افزار این شرکت همراه است و اگر آیفون یا آیپد نداشته باشید، احتمالاً اولین انتخاب شما نیست.
- ChromeOS: اگر می توانید بیشتر کارهای لپ تاپ خود را در یک مرورگر وب انجام دهید، سیستم عامل Chrome انتخاب خوبی میتواند باشد. لپ تاپ های کروم (که به آنها Chromebook میگویند) از ارزانترین و از نظر قدرت ضعیفترین دستگاههایی هستند که پیدا خواهید کرد؛ بنابراین، اگر بودجه کمی دارید و کارهای سبک انجام میدهید، این نوع از سیستم عامل میتواند گزینه خوبی باشد. نکته قابل توجه این است که برنامههایی مانند Creative Suite Adobe یا Microsoft Office را اجرا نمیکند.
- Linux: اگر به MS Office نیازی ندارید و مشکلی هم با یادگیری ندارید، میتوانید Linux را روی تقریباً هر سختافزاری نصب کنید. توجه کنید که برنامههای معروفی مانند MS Office و Adobe's Creative Suite روی linux اجرا نمی شوند. همچنین، فضای کاملا امنی دارد و برای کسانی که برنامه نویس هستند، از طیف گستردهای از زبانهای برنامهنویسی پشتیبانی میکند.
- CPU: هنگام انتخاب یک لپ تاپ خوب، پردازنده باید هوشمندانه انتخاب شود. CPU یا واحد پردازنده مرکزی، وظیفه پردازش اطلاعات و اجرا روی سیستم عامل را برعهده دارد. پردازنده اصلیترین جزِء سیستم و عامل قدرت آن است. دو شرکت هستند که پردازندههای لپتاپها را تولید میکنند، Intel و AMD. در ادامه نقاط قوت هر نوع از این پردازندهها را ذکر کردهایم.
- Intel دو هسته ای: دو عدد پردازنده داخل یک پک هست که باعث میشود مصرف باتری کم و سرعت پردازش بالا باشد.
- Intel چهار هسته ای: دو عدد از پردازنده دو هسته ای در یک پک هست که باعث میشود سرعت پردازش بالاتر برود. برای انجام چند کار به طور همزمان و گیمینگ عالیست!
- AMD: پردازنده های قویای هستن که دما رو کنترل میکنند و قیمت مناسبی هم دارن.
- کارت گرافیک: دو نوع کارت گرافیک وجود دارد. نوع اول که در همه لپ تاپها از نظر فنی وجود دارد که به آن کارت گرافیک آنبرد میگوییم و نوع دوم کارت گرافیکی هست که میتوانید روی مادربرد نصب کنید تا پردازش گرافیکی سیستم شما قویتر شود. با نصب کارت گرافیک، می توانید فیلم های HD را تماشا کنید و حتی بدون مشکل، بازیهای عجیب و غریب انجام بدهید! اگر گیمر هستید یا ویدیوهای زیادی را ویرایش میکنید، یک لپ تاپ با یک کارت گرافیک جداگانه و بسیار قدرتمندتر نیاز دارید. AMD و Nvidia بیشتر کارتهای گرافیک لپ تاپها را تولید میکنند.
- RAM: رم همان چیزی است که اطلاعاتی را که پردازنده روی آن کار میکند، نگهداری میکند. هرچقدر سایز رم بیشتر باشد، سیستم میتواند کارهای بیشتری را همزمان انجام دهد. اگر کارهای سبکی مثل کارهای اداری، سرچ کردن و فیلم دیدن انجام میدهید، رم 4 گیگ برای شما کافی است. اگر کارهای سنگینتری مثل کارهای گرافیکی و برنامههای مهندسی، انجام می دهید، 8 گیگ، و اگر برنامههای بسیار سنگین مثل بازیهای پیشرفته، ادیتهای ویدیو و کارهای گرافیکی سنگین انجا میدهید، از 16 تا 32 گیگ رم نیاز دارید.
- فضای ذخیره سازی: همیشه بهتر است فضای ذخیره سازی بیشتری برای سیو کردن فایلهایمان داشته باشیم. حافظه SSD حافظه داخلی سیستم است و میتوان با حافظه خارجی HDD آن را افزایش نیز داد.
- درگاه: لپ تاپی که خریداری میکنید باید حداقل دو درگاه USB و درگاه میکروفون و هدفون داشته باشد تا تجهیزات مختلف به سیستم متصل شود.
- باتری: برای خرید لپ تاپ، خیلی مهم است که به نوع و قدرت باتری دقت کنید. باتری لپ تاپ مثل باتری تلفن همراه، میتواند هم جداشدنی و هم جدانشدنی باشد. باتری لپ تاپ از هر نوعی که باشد، بهتر است بتواند بین 1 تا 3 ساعت کار کند.
- صفحه نمایش: صفحه نمایش لپتاپ مثل صفحه نمایش تلویزیون با پیکسل سنجیده میشود. بیشتر لپتاپهایی که در بازار وجود دارند، 768*1366 پیکسل هستند. سایز استاندارد هم 15.6 است ولی بین 12 تا 14 حمل آسانتری دارد.
حالا وقت انتخابه! حالا که انتظارات و نیازهای خود را شناختید، میتوانید با خواندن نقد و بررسیهای موجود در سایت، دست به درست ترین انتخاب بزنید.