درصد کیبوردهای مختلف: کیبوردت چند درصده؟
درصد کیبوردهای مختلف: کیبوردت چند درصده؟
حتماً وقتی به دنبال یک کیبورد جدید میگردی، به اصطلاحاتی مثل «درصد کیبوردها» یا «درصد کیبوردهای مختلف» برخورد کردی. شاید این سوال برات پیش اومده که این درصدها دقیقاً چی هستن و چه تأثیری روی انتخاب کیبورد دارن. خب، امروز میخوام بهعنوان یه کارشناس دیجیتال، راهنمایی کاملی دربارهی این موضوع برات داشته باشم. آمادهای؟
مقدمه: درصد کیبوردها چی هستن؟
اگه با دنیای کیبوردها آشنا باشی، حتماً به انواع مختلفی از اونها با ابعاد و کلیدهای متفاوت برخورد کردی. اما چیزی که خیلیها شاید ندونن اینه که هر کیبورد یه درصد خاصی داره! مثلاً میگن این کیبورد 100 درصدیه یا اون کیبورد 65 درصدیه. اما درصد کیبوردها یعنی چی؟ در واقع این درصدها نشاندهندهی اینه که کیبورد چند درصد از کلیدهای استانداردی که روی یه کیبورد کامل 100 درصدی هست رو داره.
حالا بیایم ببینیم هر درصد کیبورد چه ویژگیهایی داره و کدومش به درد تو میخوره!
کیبوردهای 100 درصدی: همه چی کامل!
وقتی صحبت از کیبوردهای 100 درصدی میشه، داریم از یه کیبورد کامل حرف میزنیم؛ یعنی همهی کلیدهای ممکن رو داره، از کلیدهای عددی تا کلیدهای فانکشن. اگه فضای کافی روی میزت داری و دوست داری همهی امکانات رو در اختیار داشته باشی، این نوع کیبورد بهترین انتخابه. مثلاً کیبورد گرین مدل GK101W یه مثال خوب از کیبوردهای 100 درصدیه. این کیبورد همه چیز تمومه! از کلیدهای عددی گرفته تا کنترلهای مالتیمدیا و حتی دکمههای کاربردی. کیبوردهای 100 درصدی برای کسایی که کارهای سنگین مثل برنامهنویسی یا طراحی میکنن و نیاز به کلیدهای زیاد دارن عالیه.
اگه اهل کار با اعداد و محاسبات هستی یا فضای کافی روی میزت داری، کیبوردهای 100 درصدی مثل گرین GK101W میتونه انتخاب هوشمندانهای باشه. این نوع کیبوردها دسترسی به همهی کلیدها رو برات فراهم میکنه و نیاز به هیچ کم و کسری نخواهی داشت.
کیبوردهای 80 درصدی: کوچکتر اما کاربردی
اگه به دنبال کیبوردی هستی که کمی کوچیکتر باشه ولی هنوز بیشتر کلیدهای اصلی رو داشته باشه، باید به سراغ کیبوردهای 80 درصدی بری. این نوع کیبوردها یه سری از کلیدهای عددی رو حذف میکنن تا فضا رو جمعوجورتر کنن. اما هنوز کلیدهای فانکشن و کلیدهای ضروری مثل فلشها رو دارن. مثلاً کیبورد دیپ کول مدل KB500 یه نمونه عالی از کیبوردهای 80 درصدیه. این کیبورد از لحاظ طراحی خیلی جمعوجوره، اما همچنان بیشتر قابلیتهای یه کیبورد کامل رو داره.
اگه دنبال یه کیبورد کاربردی و در عین حال کمجا هستی که هنوز امکانات زیادی داشته باشه، کیبوردهای 80 درصدی مثل KB500 دیپ کول میتونن انتخاب عالیای باشن. این کیبوردها برای گیمرها و کسایی که به فضا حساسن خیلی مناسبن.
کیبوردهای 75 درصدی: تعادل بین اندازه و امکانات
کیبوردهای 75 درصدی یکی از محبوبترین انواع کیبوردها هستن. اگه یه کیبورد میخوای که هم کلیدهای اصلی رو داشته باشه و هم فضای کمی روی میزت بگیره، باید به این نوع کیبورد فکر کنی. مثلاً کیبورد بیسیم گرین مدل GK102W یه مثال خوب از کیبوردهای 75 درصدیه. این کیبورد، با اینکه کوچیکتره، اما همچنان بیشتر کلیدهای لازم رو داره و برای کاربرهایی که دنبال یه تجربه راحت و جمعوجور هستن خیلی مناسبه.
اگه به دنبال تعادلی بین فضا و امکانات هستی، کیبورد 75 درصدی مثل GK102W گرین میتونه انتخاب فوقالعادهای باشه. این نوع کیبورد هم برای کار و هم برای بازی مناسبه و فضا هم خیلی ازت نمیگیره.
کیبوردهای 65 درصدی: ساده و جمعوجور
اگه فضای میزت خیلی محدودتره یا اصلاً به کلیدهای فانکشن و عددی نیاز نداری، میتونی به سمت کیبوردهای 65 درصدی بری. این کیبوردها خیلی ساده و جمعوجور هستن و معمولاً فقط کلیدهای اصلی مثل حروف و فلشها رو دارن. مثلاً کیبورد بیسیم لاجیتک مدل K380 یه نمونه عالی از کیبوردهای 65 درصدیه. این کیبورد خیلی جمعوجوره و مخصوص کسایی که دوست دارن همهجا همراهشون باشه عالیه.
اگه دنبال یه کیبورد فوقالعاده سبک و قابل حمل هستی که بتونی هر جا خواستی همراهت باشه، لاجیتک K380 گزینهای بینظیره. این نوع کیبورد برای کاربرهای لپتاپ یا تبلت خیلی مناسبه.
کیبوردهای 60 درصدی: حداقل امکانات با حداکثر راحتی
کیبوردهای 60 درصدی یکی دیگه از انتخابهای محبوب بین کسانیه که به دنبال کیبوردهای جمعوجور هستن. این کیبوردها حتی کلیدهای فلش رو هم حذف میکنن و فقط کلیدهای اصلی حروف رو نگه میدارن. این نوع کیبوردها برای کسایی که از کیبورد به عنوان یه ابزار سبک و همراه استفاده میکنن، عالیه. مثلاً کیبورد Razer Huntsman Mini یه نمونه عالی از کیبوردهای 60 درصدیه. این نوع کیبورد به خصوص برای گیمرهایی که به فضا نیاز دارن ولی به کلیدهای اضافی نیازی ندارن، فوقالعاده است.
اگه واقعاً به دنبال کیبوردی هستی که فقط و فقط کارای اصلی رو انجام بده و خیلی جاگیر نباشه، 60 درصدیها میتونن برایت بهترین انتخاب باشن. اما یادت باشه، این نوع کیبوردها ممکنه برای کارهای حرفهای محدودیتهایی ایجاد کنن.
کیبوردهای 40 درصدی: حداقلترین انتخاب برای مینیمالیستها
حالا که تا اینجا انواع درصد کیبوردها رو بررسی کردیم، بیایم بریم سراغ کیبوردهای 40 درصدی. این کیبوردها واقعاً برای کسانی هستن که به حداقل امکانات راضی هستن و دنبال یه تجربه کاملاً مینیمالیستی هستن. کیبوردهای 40 درصدی فقط شامل کلیدهای حروف اصلی میشن و هیچگونه کلید فانکشن، عددی یا فلش در این کیبوردها پیدا نمیکنی.
یکی از معروفترین مثالها برای کیبوردهای 40 درصدی، کیبورد Vortex Core هست. این کیبورد، با داشتن تنها 47 کلید، به شدت جمعوجور و سبک هست و برای کسایی که فقط به تایپ نیاز دارن و به کلیدهای اضافی اهمیتی نمیدن، انتخابیه عالیه. البته، اگه نیاز به کارهای تخصصیتر مثل استفاده از کلیدهای فانکشن یا کلیدهای مالتیمدیا داری، این نوع کیبورد محدودیتهایی داره.
کیبوردهای 40 درصدی شاید برای همه مناسب نباشه، اما اگه مینیمالیستی هستی و دوست داری همه چیز رو تا حد ممکن ساده و سبک کنی، این کیبورد میتونه خیلی جذاب باشه. البته یادت باشه که کار کردن با این کیبوردها نیاز به عادت داره، چون ممکنه برای کارهای روزمره مثل کار با اعداد یا استفاده از کلیدهای میانبر مشکل ایجاد کنه.
جمعبندی: انتخاب کیبورد مناسب با توجه به نیاز
همونطور که دیدی، درصد کیبوردهای مختلف ویژگیهای منحصر به فرد خودشون رو دارن. کیبوردهای 100 درصدی برای کسایی که به کلیدهای زیادی نیاز دارن مثل برنامهنویسها و طراحها مناسبه، در حالی که کیبوردهای 65 و 60 درصدی بیشتر به درد کسایی میخورن که دنبال کیبوردهای جمعوجور و سبک هستن.
نتیجهگیری نهایی: اگه هنوز شک داری که چه کیبوردی بخری، پیشنهاد میکنم ببینی بیشتر از چه کلیدهایی استفاده میکنی و فضایی که در اختیار داری چقدره. اگه به دنبال یک کیبورد کامل با همه کلیدهای ممکن هستی، کیبورد 100 درصدی گرین مدل GK101W یا کیبورد دیپ کول مدل KB500 رو در نظر بگیر. اما اگه به دنبال یه کیبورد سبک و قابل حمل هستی، کیبورد بیسیم لاجیتک K380 بهترین گزینه است.
در نهایت، همه چیز به نیازهای شخصی تو بستگی داره. خوشبختانه، فروشگاه PSKMARKET همه این کیبوردها رو با قیمتهای عالی در اختیار داره. فقط کافیه تصمیم بگیری و خریدتو انجام بدی. وقتشه که کیبوردت رو آپدیت کنی!